Tips

Wilt u meer weten over auto’s en wagens onderhouden? Wilt u misschien weten hoe u wagen wordt geschat? Blijf dan zeker deze blog volgen, u vindt hier steeds nieuwe tips om het meeste uit uw wagen te halen en info over onze diensten als auto opkoper.

Wilt u nog extra informatie over onze diensten die u niet hier vindt, neem dan zeker contact met ons op.

Over Gt-Cars

Als u vragen hebt over de waardebepaling van een voertuig of als u behoefte hebt aan een beetje hulp, kunt u hier de meest gestelde vragen lezen over de verkoop van een auto. Als u het antwoord op uw vragen niet kunt terugvinden in de FAQ’s kunt u ons e-mailen op info(at)gt-cars.eu. U kunt ons ook vragen stellen op Twitter of Facebook.

Hoe gaat het allemaal in zijn werking?

Online waardering: Wees gerust, het is heel makkelijk.

Voorzie ons over enkele details op de website over uw auto het merk, model, onderhoudsboekje, bouwjaar en kilometerstand. (De formulier kunt u hier ook in pdf downloaden).
Vermeld alles zo nauwkeurig mogelijk; zo kunnen we een eerlijke waardering over uw wagen geven. waardoor we een eerlijke beoordeling van de conditie van uw auto kunnen maken
Wij houden met alles rekening en sturen u een e-mail met onze schatting, samen met instructies over hoe u een afspraak kunt maken. In tegenstelling tot andere websites, bieden we u niet alleen een elektronische richtprijs; aan de hand van de verkregen informatie bepalen we een nog nauwkeurigere schatting van uw auto. Dit proces is volledig vrijblijvend en zonder verplichtingen.

We verrichten ter plaatse altijd eerst een inspectie van het voertuig eer we u een bod doen De prijs die wij aanbieden voor uw voertuig, kan afwijken van de online schatting. Zaken die niet vermeld werden bij de online schatting, kunnen de online schattingswaarde van de auto beïnvloeden.. Als we een bod uitbrengen, zijn we ook bereid om uw voertuig aan die prijs aan te kopen. Indien er een marktwaarde verandering optreed bij uw voertuig, laten we u 24u op voorhand weten wat de nieuwe waarde van uw voertuig is. Zo kunt u beslissen of u alsnog wilt doorgaan met de verkoop. We betalen altijd contant ter plaatse.

Afspraken

Als u tevreden bent met de online waardering volgt u de link in de e-mail voor een afspraak met ons om uw auto te inspecteren.

U moet alle boorddocumenten, sleutels, …. van het voertuig bij de hand hebben. Als je online beoordeling overeenkomt met onze on-site beoordeling, controleren we enkele details en dan kan alles terplaatse geregeld worden indien u beslist uw auto aan ons te verkopen. Het proces duurt niet langer dan 30 minuten.

Wij betalen het geld contant.

We kunnen zelfs de afhandeling van uw financiën regelen, daarvoor dient u ons de nodige documenten te voorzien.
Waarom kiezen voor Gt-Cars.eu?

We zijn toegewijd aan het helpen van al onze klanten bij het verkoop van hun auto op een snelle, veilige en eerlijke manier. Dit alles met de best mogelijke klantenzorg.Wat begon als een hobby, is uitgegroeid tot een passie. Wij hebben meer dan 10jaar ervaring in de auto-industrie en deze kennis zorgt ervoor dat wij u kunnen voorzien van een snelle, veilige en eerlijke manier om uw auto te verkopen.

Door ons uw auto te verkopen, kunt u het volgende vermijden:

• Vermijd dat mensen u proberen te overtuigen om opnieuw uw voertuig bij hen te adverteren
• Vermijd het risico van een lange wachttijd voor verkoop, ondertussen verliest uw wagen haar waarde
• Vermijd kosten zoals onderhoud, belastingen en verzekering

Wanneer u voor ons kiest, kunt u genieten van een contante betaling ter plaatse.

Koopt GT-cars mijn auto?

We houden informatie bij over alle auto’s geproduceerd sinds 1982. Als u niet in staat bent om uw auto te vinden, kan het liggen aan volgende punten:

■ Uw auto is niet van Belgische oorsprong (ingevoerd)
■ Uw auto is meer dan 25 jaar oud

Als u geen online waardering kunt krijgen via onze website, stuur dan een e-mail met uw auto gegevens (merk, model, kilometerstand, en conditie) en uw telefoonnummer naar info@gt-cars.eu . Een deskundige medewerker zal contact met u opnemen en de schatting doorgeven. Kies niet voor het model dat het meeste lijkt op uw auto in een poging toch een waardering te krijgen, dit geeft geen correcte waardebepaling voor uw auto.

Ja! We kunnen voor een ophaalservice zorgen.
We zullen nog steeds uw auto kopen, zo lang het is ingeschreven in België. Houd er rekening mee dat de modellen en specificaties verschillen van land tot land, dus de prijs kan verschillen van die van een Belgische auto dat geleverd in sommige andere omstandigheden.

Er zijn twee soorten van import: een “parallele” import (dit wil zeggen gekocht binnen de EU) en een “grijze” import (dit wil zeggen gekocht buiten de EU). Auto’s die parallel zijn ingevoerd kunnen normaal worden geschat door middel van onze online website. Echter, “grijze” imports vereisen een schatting volgens de catalogus.. Als uw auto een “grijze” import is, is het geen probleem. Stuur dan gewoon een E-mail naar info@gt-cars.eu met de nodige gegevens die u kan vinden op uw inschrijvingbewijs (roos formulier)en een deskundige medewerker zal met u contact opnemen.

Ja, maar als je verkoopt namens een familielid of vriend, dan vragen we een kopie van zijn/haar identiteitskaart met handtekening en goedkeuring van verkoop. De bankgegevens moeten overeenkomen met dezelfde naam als de eigenaar van het voertuig
We zijn er ons van bewust dat dit een emotionele en stressvolle tijd voor u moet zijn. Onze deskundige auto aankoper zal zich inspannen om het proces zo snel en probleemloos mogelijk voor u te maken. Om u het proces soepel te laten verlopen, zorg ervoor dat u volmacht heeft. We moeten ook de wettelijk overlijdensakte zien.
Ja, mits het voorleggen van de benodigde documenten, koopt GT-cars uw auto.
Ja, mits voorlegging van de nodige documenten van uw financiële instelling, zal GT-cars uw auto kunnen kopen.

Wij kunnen de afwikkeling van nog openstaande financiering op uw auto regelen. Houdt u er rekening mee dat u voor de documenten zorgt, waarin de huidige financiële situatie omschreven staat van uw bank. Het openstaande bedrag zal worden afgetrokken van het bedrag dat u voor uw voertuig krijgt. Wij betalen uw bank binnen vier werkdagen na de dag van de verkoop, maar het kan soms 5 tot 10 werkdagen duren eer uw krediet op uw rekening is afgelost en deal definitief is afgehandeld.

Ja, GT-cars koopt ook bestelwagens.

Hoe krijg ik een waardering?

Nadat u uw waardering via e-mail ontvangen hebt, zult u in staat zijn om op de link te klikken die in de e-mail staat, waarmee u een afspraak kan maken op een tijdstip en plaats die voor u het beste uitkomt. Zodra u een afspraak heeft gemaakt, sturen wij u een e-mail bevestiging van uw afspraak details. Verder komt er één van onze deskundige medewerkers ter plaatse. U krijgt een beleefd bezoek om de eventuele vragen die u hebt te beantwoorden. Zorg er wel voor dat u alle benodigde documentatie bij de handt hebt.
Ja wij komen uw auto ophalen.
Het opkoop proces duurt meestal slechts 30 minuten. U wordt begeleidt door één van onze getrainde auto opkopers terwijl ze de inspectie van het voertuig voeren. Dan wordt u uitgenodigd om aan te sluiten bij onze auto koper, om een korte proefrit voeren met uw auto. Als we uw auto niet kunnen testen, zal dit invloed hebben op de prijs die wij op uw wagen kunnen bieden. Na de proefrit, zal onze expert auto opkoper u een prijs bieden;deze prijs kan afwijken van uw online schatting. Dit komt doordat er eventueel aspecten tevoorschijn komen die bij de online schatting niet duidelijk bleken te zijn.. Als u tevreden bent en u wilt uw auto aan ons verkopen, dan wordt alle noodzakelijke papierwerk voor de verkoop voltooid.

We voeren altijd ter plaatse een inspectie van het voertuig en we bereid om elke auto aan zijn waarde te kopen. .Indien er een marktwaarde verandering optreed bij uw voertuig, laten we u 24u op voorhand weten wat de nieuwe waarde van uw voertuig is. Zo kunt u beslissen of u alsnog wilt doorgaan met de verkoop. We betalen altijd contant ter plaatse.

Ja, dat kan. Neem dan direct contact op met GTcars om uw afspraak te verzetten.

Documentatie die nodig is

Alle boorddocumenten

• Reservesleutels
• Inschrijvingsbewijs
• Gelijkvormigheidsattest
• Onderhoudsboekje
• Carpass
• Roos formulier

Het is belangrijk dat we vaststellen dat de persoon die de verkoop van het voertuig wenst, daadwerkelijk de eigenaar is, daarom vereisen we de volgende gegevens: Vergeet niet al uw persoonlijke bezittingen uit de wagen te halen voordat we naar de afspraak komen.

Geldzaken

Wanneer beide partijen akkoord zijn met de verkoop, ontvangt u de betaling contant ter plaatse.
Wij kunnen de afwikkeling van nog openstaande financiering op uw auto regelen. Houdt u er rekening mee dat u voor de documenten zorgt, waarin de huidige financiële situatie omschreven staat van uw bank. Het openstaande bedrag zal worden afgetrokken van het bedrag dat u voor uw voertuig krijgt. Wij betalen uw bank binnen vier werkdagen na de dag van de verkoop, maar het kan soms 5 tot 10 werkdagen duren eer uw krediet op uw rekening is afgelost en deal definitief is afgehandeld.
Als u meer verschuldigd bent dan de waarde van uw auto, zullen we nog steeds graag de auto aankopen, maar u moet ons het tekort, bij de aankoop van uw auto betalen.

Op onze website

We hebben uw e-mailadres nodig, zodat we de schatting van uw auto kunnen doorsturen naar u, zodra deze is berekend. Wij vragen uw telefoonnummer zodat wij contact met u kunnen opnemen als we vragen hebben over uw auto. Uw persoonlijke gegevens worden niet onthuld aan derden.
We houden informatie bij over alle auto’s geproduceerd sinds 1982. Als u niet in staat bent om uw auto te vinden, kan het liggen aan volgende punten:

■ Uw auto is niet van Belgische oorsprong (ingevoerd)
■ Uw auto is meer dan 25 jaar oud

Als u geen online waardering kunt krijgen via onze website, stuur dan een e-mail met uw auto gegevens (merk, model, kilometerstand, en conditie) en uw telefoonnummer naar info@gt-cars.eu . Een deskundige medewerker zal contact met u opnemen en de schatting doorgeven. Kies niet voor het model dat het meeste lijkt op uw auto in een poging toch een waardering te krijgen, dit geeft geen correcte waardebepaling voor uw auto.

Gebruik de ‘unsubscribe’ link onderaan de e-mail.
Wij streven ernaar u op een snelle en eerlijke manier uw auto te aan te kopen. Als u klachten heeft of als u suggesties heeft om onze service te verbeteren, kunt u mailen naar info@gt-cars.eu.
We maken gebruik van een technologie genaamd Secure Socket Layer (SSL) bij het overbrengen van informatie tussen uw computer en onze website. Dit is dezelfde technologie die wordt gebruikt voor websites van internetbankieren en voor de verwerking van credit card transacties via het internet. Het zorgt ervoor dat de gegevens tussen de website en uw computer niet kan worden gelezen door anderen. U kunt meer informatie vinden over SSL-certificaten door het bezoeken van GlobalSign.

Uw gegevens worden opgeslagen en niet onthuld aan derden.

Waardering e-mails komen meestal binnen 24uur aan, maar kan oplopen tot 48 uurin uitzonderlijke omstandigheden. Als u geen e-mail ontvangen hebt tegen die tijd, kan het zijn dat u uw e-mail adres niet goed hebt ingegeven op de website of het kan zijn dat de waardering mail onderschept is door de spam of ongewenste e-mail filter op uw computer. ‘Spam’ filters zijn ontworpen om ongewenste e-mail uit uw inbox te filteren, maar de spam filter kan ooksoms legitieme e-mails filteren.

Als u na het controleren van het ongewenste email gedeelte, onze e-mail nog steeds niet gevonden heeft, kunt u ons contacteren via info@gt-cars.eu of 0484 67 13 73.stuur ons een email of bel ons en we zullen u graag helpen.